Metode

Al fotografering foregår on location – dvs vi laver som udgangspunkt billederne hjemme hos jer – eller et aftalt sted i naturen/byen.
Det er min erfaring, at de fleste børn hygger sig bedst med en fotograf, når vi er hjemme hos jer frem for et studie! Samtidig er det hjemme hos jer, at jeres historier findes – og det er en vigtig del af min måde at arbejde på, – at fortælle jeres historier.
Jeg forsøger ikke at camouflere jeres hjem i billederne – men af og til flytter vi lidt rundt på et par ting, hvis det er nødvendigt!

Mine billeder laves både på børneværelset, i køkkenet, i badeværelset, i soveværelset,i haven, i gården – jeg følger barnet og de ideer som opstår undervejs – sammen med barnet og sammen med jer forældre.

Det er vigtigt for mig at billederne er så LIDT iscenesat som muligt. Det betyder for mig, at børnene uforstyrret må lege med det de vil, klæde sig ud hvis de får lyst, spise et æble, tage en pause eller have brug for god tid inden de vil lege med. Selvfølgelig kan det blive nødvendigt at ”skifte” location/leg undervejs for at få lidt variation i udtrykket – men I vil aldrig høre mig sige appelsiiin. De smil der er og kommer er smukkest når de er helt naturlige – der udover er der så mange andre smukke og betagende udtryk hos et menneske, end et smil.


GODE RÅD

Det er en god ide at omtale mig som Frederikke, fremfor fotografen overfor jeres børn – jeg har oplevet at når far og mor kalder mig fotografen i fht børnene under shootet, så er der tendens til lidt mere distance og børnene har lidt sværere ved at blive tryg ved mig. Når jeg er Frederikke går det hele meget nemmere!
Snak med børnene om at jeg kommer, og at jeg laver billeder mens de/I leger…større børn kan sagtens få gode ideer til hvad de vil vise mig og lave på billederne.
Tag som forældre stilling til hvad der kunne være sjovt at lave på billederne – lege der leges meget i tiden, aktiviteter som I gør meget og ofte, noget som fortæller jeres historie. Fx bagning, et spil, leg med klodser, tegne/male, madlavning, dans, historielæsning, bad, afslapning…..!
Overvej om ikke I som forældre skal være med på nogle af billederne – det er altid en gave at se sin egen familie udefra – og jeres barn/børn vil nyde at have et billlede af sin egen familie.

Hvis det er vigtigt for dig at der ikke er rod på billederne, så ryd op inden jeg kommer. Som udgangspunkt arbejder vi der hvor lyset er bedst i jeres hjem.

Som forældre kan det godt opleves lettere kaotisk imens vi leger/laver billeder – men masser af liv giver masser af dynamik i billederne – så er der lidt kaos er det bare godt!

Børnene skal være udhvilede….det kræver kræfter at være på gennem den tid jeg er hos jer.

“Det gode billede, er ikke en knap på mit kamera
– det er en kombination af mine kundskaber og vores kontakt”