Metode

Jeg har en dokumentarisk tilgang i mit arbejde med at lave børne- og familiebilleder. Det betyder bl.a. at al fotografering foregår på location. Dvs vi laver billederne hjemme hos jer eller et aftalt sted i naturen eller byen.
Det er hjemme hos jer, at jeres historier, jeres hverdag og virkelighed findes – og det er jeres liv jeg er optaget af at dokumentere med mit kamera.
Det betyder at I får billeder fulde af minder som I kan glædes over nu og i årerne fremover.
Jeg arbejder udelukkende med naturlys, så jeg har ikke flash med og sætter ikke lys.
I mine korte sessions ( ca 2 timer) koncentrerer vi jeres aktiviteter omkring der hvor lyset er bedst i jeres hjem.
Jeg arbejder på den måde, at jeg ankommer og vi hilser på hinanden. Nogle børn har brug for at se mig meget an – andre er PÅ med det samme. Begge dele er helt fint.
Så vil jeg følge jer i jeres aktiviteter og samvær uden den store indblanden. Jeg er ikke fluen på væggen – jeg er der og jeg er sammen med jer – men jeg instruerer jer ikke og I vil ikke høre mig sige “appelsiiiin”. De smil som er, og kommer naturligt er smukkest, og der udover er der så mange andre smukke og betagende udtryk hos et menneske end et smil.
Jeg fotograferer alt – også hvis der opstår konflikter mellem børnene, når en mad skal smøres, der trøstes osv – jeg respekterer selvfølgelig, hvis I siger at jeg skal slukke.
Jeg er ikke optaget af hvordan I er klædt på. Jeg søger ikke at I er den ”pæneste” udgave af jer selv. Jeg er heller ikke optaget af om I matcher i jeres påklædning. Ofte ender ungerne alligevel med at rende rundt i en halv spidermandragt.
Mine billeder laves både på børneværelset, i køkkenet, i badeværelset, i soveværelset,i haven, i gården – jeg følger barnet og de ideer som opstår undervejs – sammen med barnet og sammen med jer forældre.


GODE RÅD INDEN JEG KOMMER

Det er en god ide at omtale mig som Frederikke, fremfor fotografen overfor jeres børn – jeg har oplevet at når forældre kalder mig fotografen i fht børnene under shootet, så er der tendens til lidt mere distance og børnene har lidt sværere ved at blive tryg ved mig. Når jeg er Frederikke går det hele meget nemmere!

Det er rigtig fint om I overvejer aktiviteter som I foretager jer meget sammen. Det kan være bagning, læse bøger, tumle, spille bold, male, danse, lave lektier, spille spil, bygge med klodser, spille musik, lave bål, legeplads etc.
Ingen aktiviteter er for ”små” til at samle jer og skabe momenter for fine og nærværende billeder som fortæller noget om lige præcis jer.

Hvis I ikke ønsker rod på billederne, så ryd op inden jeg kommer.
Rod forstyrrer ikke mit øje og jeg fjerner ikke rod i min efterbehandling af billederne.

Jeg glæder mig til at møde jer!

“Det gode billede, er ikke en knap på mit kamera
– det er en kombination af mine kundskaber og vores kontakt”